Ako vybrať tašku do školy?

V počiatočnom štádiu vzdelávania je batoh samozrejmým vybavením každého žiaka. Avšak okolo strednej školy sa väčšina dievčat rozhodne vymeniť ho za niečo ženskejšie, konkrétne za tašku do školy. Jej výber by nemal byť náhodný, pretože má slúžiť každý deň a mať vo vnútri všetky najnutnejšie veci, predovšetkým učebnice a zošity. Čím sa teda riadiť pri výbere tašky do školy, aby bola praktická, pohodlná a aby ste z nej boli spokojní?

Vstupujúc do adolescencie, dievčatá začínajú venovať čoraz viac pozornosti tomu, ako sa obliekajú a akými doplnkami sa obklopujú. Všetko, čo je „detské“, končí na dne skrine a prvenstvo má skôr „dospelá“ alternatíva. Vynikajúcim príkladom je výmena batoha za tašku – ženský atribút, ktorý dievčatá chcú pridať vážnosti. Stojac pred rozhodnutím o kúpe prvej tašky do školy by sme určite nemali brať do úvahy iba jej vzhľad. Je nevyhnutné venovať pozornosť niekoľkým ďalším aspektom, ako sú veľkosť tašky, počet oddelení a materiál, z ktorého je vyrobená.

Taška pre formát A4

Študenti už od prvej triedy základnej školy musia nosiť solídne bremeno, do ktorého najmä patria učebnice a zošity. Nie je to inak ani na strednej škole. Preto taška do školy musí byť solídne vyrobená a mať rozmery, ktoré pojmú všetko nevyhnutné, a teda nielen knihy, ale aj peračník, športový odev alebo raňajky. Takto sa ideálne hodí taška typu „shopper bag“, ktorá voľne konkuruje pokiaľ ide o kapacitu. Pri hľadaní elegantnejších riešení môžeme nájsť aj kufor a kabelku, ktoré zmestia formát A4, ale určite do nich nevložíte toľko vecí ako do „shopper bag“.

Počet oddelení vnútri tašky

Nájsť školský preukaz, kozmetickú taštičku alebo peračník môže byť náročným úkonom, ak má taška iba jednu komoru – bez žiadnych oddelení. Preto aby ste mohli udržiavať poriadok vo vnútri tašky a prispieť k pohodliu jej používania, mali by ste vybrať model s viacerými oddeleniami a vreckami. Príkladom tašky „shopperky“, ktorá sa skvele hodí ako alternatíva k batohu, je model od Roberta Ricciho. Zaujímavá fialová farba a moderné pruhy sa skvele hodia k mladíckemu vzhľadu – navyše má taška tri vrecká so zipsom a dve bežné vrecká bez zapínania. Udržiavanie poriadku v takejto taške je ako keby hračka.

Fotka

S ohľadom na pohodlie a bezpečnosť obsahu

Na trhu môžeme nájsť tašky, ktoré nemajú žiadne zatvorenie. Toto nie je určite odporúčaná možnosť pre študentov, pretože je veľmi ľahké niečo stratit alebo sa stať obeťou krádeže. Najmä pri cestovaní mestskou dopravou. No a predsa, obsah tašky nie sú len knihy a školské potreby, ale aj peňaženka, niekedy tablet alebo iné cennosti. Preto najlepšou voľbou sú modely s zatváraním na zips. S ohľadom na pohodlie nosenia by sme si tiež mali všímať, aby vybraná taška mala možnosť regulácie popruhu. Takto ho môžeme nastaviť tak, aby taška nebola príliš vysoko ani príliš nízko. Pretože iba vtedy bude používanie tejto tašky úplne pohodlné.

Kvalitný materiál a pevné spracovanie

Nemá zmysel to skrývať, školská taška je vystavená ťažkým skúškam. Okrem toho, že sa každý deň používa a prebaľuje, často skončí odhodená do kúta školského chodby alebo pristane na zemi priamo vedľa lavice. To znamená, že jej kvalita musí byť mimoriadne solídna. Preto je dobré rozhodnúť sa pre trochu drahší model, ale s garantovanou dlhou životnosťou. Materiálom, ktorý sa v kategórii odolnosti umiestňuje na prvom mieste, je prírodná koža. Jeho dodatočnou výhodou je elegancia, ktorá dodáva štýl každému outfitu. Okrem toho by mala takáto taška mať pevné švy, ktoré vydržia viacero kilogramové zaťaženie, ktoré študenti musia niesť na svojich pleciach, a nezačnú sa rozchádzať po niekoľkých týždňoch. Ak siahnete po koženej taške, mali by ste sa starať o jej správnu údržbu, vďaka čomu si zachová svoj dokonalý vzhľad a nebude praskať. Na tento účel je najlepšie využiť špeciálne prípravky určené pre výrobky z prírodnej kože.

Modely najlepších školských tašiek

Už sme spomínali na „shopper bags“, ktoré sú ideálne do školy, pretože sú veľké a priestranné, a navyše sú v móde. Rôznorodosť týchto tašiek je obrovská – môžeme ich nájsť prakticky v každej farbe, hladké aj vzorované. „Shopper bags“ sú univerzálne tašky, pretože sa dajú kombinovať s športovými, každodennými aj elegantnými štýlmi. Už nejaký čas sú veľmi moderné aj kabelky vrecia, ktoré sú tiež priestranné a zároveň im nemožno uprieť dievčenský charakter. Jedným slovom sú takmer stvorené pre teenagerky, ktoré chcú vymeniť batoh za tašku. Hoci je dobré spomenúť, že batoh nemusí znamenať športovú alebo typicky školskú verziu. Existujú aj modely vyrobené z kože, ultrazenské a zároveň pohodlné, pretože pri väčšom zaťažení ich môžete nosiť ako bežný batoh a pri menšom ako tašku – na jedno rameno. Našou poslednou ponukou do školy sú kuferky – priestranné, moderné a štýlové. Časť z nich má nožičky, čo je veľmi praktické v školských podmienkach, pretože materiál sa nezničí pri kontakte s podlahou.

Nákup efektného batohu do školy, ktorý splní všetky očakávania jeho majiteľky, by nemal byť výzvou. Široký výber rôznych modelov v bohatej farebnej škále znamená, že každá teenagerka nájde niečo ideálne pre seba. Stačí si len pamätať, že okrem vzhľadu by ste sa mali riadiť praktickosťou, trvácnosťou a kapacitou tašky, ktorá má nahradiť doterajší batoh.

You may also like

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *