Dámska kožená kabelka – z akej kože si vybrať?

Kožené kabelky sú častou voľbou medzi dámami, ktoré oceňujú kvalitné spracovanie. Tieto tašky sú odolné, nadčasové a vekom nestrácajú svoj krásny vzhľad. Keďže však máme k dispozícii rôzne druhy kože, vyvstáva otázka – akú kožu si vybrať? V tomto článku sa dozviete dôležité informácie, ktoré vám pomôžu vybrať správny typ kože pre vaše potreby.

Kožená kabelka z lícovej kože – pre náročné dámy

Zrnitá koža je jedným z najbežnejších druhov kože používaných v módnom priemysle. Okrem iného sa používa pri výrobe obuvi, búnd, kabátov alebo kožených kabeliek. Hovorovo sa označuje ako „hladká“, pretože výrobky zo zrnitej kože sú príjemné na dotyk. Je to spôsobené dodatočnou vrstvou vosku, vďaka ktorej je koža odolná voči poškriabaniu a zmene farby a zároveň má lesklý vzhľad, ktorý je pre tento typ kože veľmi charakteristický.

Kožené kabelky zo zrnitej kože sú preto častou voľbou žien, ktoré si potrpia na najvyššiu kvalitu. Sú odolné a napriek rokom stále oslňujú svojím dokonalým vzhľadom. Je však dôležité nezabudnúť na ich správnu impregnáciu, pretože prírodnú kožu je potrebné správne hydratovať. Skvelým riešením sú krémy, leštidlá alebo krémy na zrnitú kožu. Po ich aplikácii sa koža stáva ešte odolnejšou voči prípadnému poškodeniu – vrátane mechanického poškodenia, ktoré sa môže objaviť po dlhých rokoch používania (napr. ľahké praskliny, ktoré vytvárajú charakteristické línie na hladkom povrchu).

Kožená kabelka zo zrnitej kože sa hodí, ak:

  • Hľadáte kabelku s nadčasovým dizajnom – dopyt po zrnitej koži nikdy nezmizne. Nie je to trend, ktorý by po roku vyšiel z módy.
  • Máte radi doplnky s elegantným štýlom – kabelky z plnozrnnej kože vždy dodajú vášmu oblečeniu punc noblesy. Preto sú častou voľbou dám, ktoré milujú klasické doplnky a minimalistický štýl.
  • Vsadíte na kvalitu a precízne spracovanie – kabelky zo zrnitej kože patria bezpochyby medzi najodolnejšie. Ak teda hľadáte tašku, po ktorej siahnete o rok, dva, tri alebo aj viac, neváhajte – zrnitá koža splní vaše očakávania na najvyššej úrovni!

Semišové kožené kabelky – ideálne na každodenné nosenie

Semišové kabelky si získali srdcia mnohých žien, pretože sú príjemné na dotyk. Skvele sa hodia ku každodennému ležérnemu štýlu, ale nádherne doplnia aj elegantné, sofistikované outfity.

Prírodný semiš je takzvaná drsná koža, preto ju spoznáte podľa krátkych, ale výrazných chĺpkov. Vyrába sa ošetrením vnútornej časti kože, tzv. dužiny. Vyznačuje sa výrazným rúnom, ktoré pripomína zvieraciu srsť.

Semiš milujeme pre jeho mäkkú a príjemnú štruktúru, ale je dôležité si uvedomiť, že je rovnako jemný. Semišové kabelky by nemali byť vystavené dažďu, pretože voda môže spôsobiť ich stmavnutie a poškodenie jemnej štruktúry.  Na zabezpečenie krásneho vzhľadu je preto potrebná náležitá starostlivosť. Pri čistení semišovej kabelky začnite čistiť povrch mäkkou kefou a potom o niečo tvrdšími štetinami. Ak sa objavia škvrny, mali by sa odstrániť pomocou špeciálnej semišovej gumy.

Semišové tašky sú určené pre vás, ak:

  • Hľadáte kabelku, po ktorej môžete siahnuť každý deň bez ohľadu na príležitosť – semišové kabelky sú senzačné pre pohodlné, ležérne oblečenie, ale budú vyzerať skvele aj v kombinácii s klasickými šatami alebo košeľami,
  • Máte radi kabelky, ktoré sú mäkké a príjemné na dotyk. Prírodný semiš má na rozdiel od nubuku o niečo dlhší vlas, vďaka čomu je jeho štruktúra príjemnejšia.
  • Vyberiete si vysokokvalitné spracovanie s vybranými materiálmi. Semišová koža pochádza zo zvierat, ako je los, jeleň, srnec, ovca alebo koza.

You may also like

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *