Ktorá kabelka sa hodí k hnedým topánkam?

Hnedá v rôznych odtieňoch je nadčasová klasika, ktorá vždy obstojí, je módna a vhodná na každú príležitosť. Jediná dilema, ktorá vzniká, trápi mnohé dámy, a to, ktorá kabelka sa hodí k hnedým topánkam? Stará škola hovorila, že kabelka musí mať bezpodmienečne rovnakú farbu ako topánky. Dnes však tieto obmedzenia neplatia a hnedú môžeme kombinovať s farebnou paletou – tlmenou aj odvážnejšou.

Kabelka zohráva v ženskom outfite veľmi dôležitú úlohu, pretože dopĺňa a zdôrazňuje charakter oblečenia. Jej úlohou je nielen uchovávať rôzne nevyhnutnosti, ako sú doklady, peňaženka, kľúče alebo kozmetická taštička, ale má byť aj akousi ozdobou. Našťastie je ponuka kabeliek taká obrovská, že si nemusíme vyberať medzi praktickou a vizuálnou stránkou, pretože moderné kabelky sú kombináciou oboch. Poskytujú pohodlie pri používaní a módny vzhľad.

Vernosť starým pravidlám alebo farebná jednota

Ak by sme sa opýtali našich rodičov alebo starých rodičov, akú farbu kabelky by sme mali nosiť k hnedým topánkam, odpoveď by v drvivej väčšine prípadov bola, že tiež hnedú. Dlhé roky sa myslelo, že je povinnosťou každej ženy, ktorá chce vyzerať módne a elegantne, aby tieto dva prvky jej outfitu boli spolu. A hoci v súčasnosti je kombinovanie rôznych farieb nanajvýš vítané, nie je nič zlé na tom, ak sa rozhodnete pre hnedú. Je to nepochybne bezpečné a klasické riešenie. A kabelka a topánky nemusia mať rovnaký odtieň. Môžete sa pohrať s farebnou paletou a zladiť tmavohnedé topánky so svetlohnedou kabelkou. Stojí tiež za zmienku, že táto farebná jednota je dobrým nápadom, ak je styling výrazný, s množstvom vzorov, pretože potom by kontrastná kombinácia kabelky a topánok mohla spôsobiť, že bude všetkého priveľa. Takto nebudú kabelka a topánky príliš nápadné a budú jemným doplnkom, ktorý podčiarkne pôvodný outfit.

Kontrastná kombinácia

Opakom konzistencie je kontrast. Možno to bude pre niekoho objav a prekvapenie, ale hnedé topánky sa dajú úspešne kombinovať s kabelkami v žiarivých, intenzívnych farbách. Tyrkysová listová kabelka, žltý kufor alebo červená nákupná taška sú odvážne možnosti, ktoré však zodpovedajú aktuálnym módnym trendom a vyzerajú skutočne fenomenálne. Takéto výrazné farby nielenže oživia naše oblečenie, ktoré je na jeseň a v zime obzvlášť sivé a pochmúrne, ale zároveň nás aj rozveselia. Farby majú totiž mimoriadnu silu a aj keď si to neuvedomujeme, dokážu ovplyvniť našu náladu. Pointa je, že by sme sa nemali báť prelomiť zaužívané zvyklosti. A hnedé topánky môžeme zladiť s akoukoľvek farbou kabelky, na ktorú máme chuť.

Súlad materiálov obuvi a kabelky

Kabelky aj topánky si môžete kúpiť z prírodnej zrnitej kože, lakovanej kože, semišu alebo ekokože. Ak chceme, aby náš styling pôsobil elegantne, oplatí sa dbať na to, aby kabelka a topánky boli vyrobené z rovnakého materiálu alebo aby tak vyzerali. To znamená, že hnedé kožené topánky môžeme kombinovať s kabelkou akejkoľvek farby, ale je dôležité, aby nebola semišová alebo lakovaná. Dámy, ktoré si cenia predovšetkým pohodlie, budú vyzerať skvele v hnedých semišových mokasínach v kombinácii s praktickou, priestrannou nákupnou taškou tiež zo semišu.

Jeden výrazný akcent

Kombinácia príliš mnohých silných prvkov môže byť kontraproduktívna. Preto bude kabelka vo výraznej farbe vyzerať skvele s hnedými topánkami, ale uistite sa, že je to jediný výrazný akcent. Klasické topánky a moderná, sofistikovaná kabelka budú spolu dokonale fungovať a vytvoria módny vzhľad, na ktorý by bola hrdá aj topmodelka. Vďaka tejto kombinácii sa kabelka dostane do popredia, upúta pozornosť a dotvorí vzhľad. Všetko ostatné vrátane topánok bude v pozadí.

Čo by som mala zvážiť pri výbere kabelky k hnedým topánkam?

Najdôležitejšie na celom stylingu je, aby ste sa v ňom cítili dobre. Nasledovať módu a vyberať si odvážne varianty, v ktorých sa necítite dobre, nie je dobrý nápad. A to znamená, že kabelka v kontrastnej farbe sa bude hodiť tým, ktorí majú vysoký temperament, sú odvážni a radi na seba upozorňujú. Na druhej strane, ak patríte k tým, ktoré sú tiché a radšej stoja v pozadí, potom si s najväčšou pravdepodobnosťou zvolíte rovnakú farbu kabelky a topánok – len sa pohráte s odtieňmi. Pri výbere kabelky by sme mali mať na pamäti aj príležitosť, pri ktorej po nej chceme siahnuť. Kontrastné a výrazné farby sú ideálne na každodenné ležérne oblečenie – do práce alebo na stretnutie s priateľmi. Na večerné vychádzky sa však oplatí pamätať na klasiku. Tmavohnedý kufor a aktovka budú perfektnou voľbou k elegantnému obleku, ako sú šaty alebo oblek. Na druhej strane svetlé odtiene hnedej a dokonca aj béžová sa považujú za ležérnejšie a ľahšie, a preto sú ideálne pre každodenné ľahké oblečenie.

You may also like

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *