Zoznámte sa s tromi najdrahšími kabelkami na svete!

Kabelka je nepostrádateľnou súčasťou každého štýlu, ale niektoré modely sa vymykajú z radu. Svet módy rád experimentuje, prekvapuje a vytvára návrhy, ktoré sú skutočnými umeleckými dielami. Cena takýchto modelov je pre mnohých nepredstaviteľná a ich dizajn bol vytvorený v spolupráci so známymi klenotníkmi. Koľko stoja najdrahšie kabelky na svete? Zoznámte sa s tromi modelmi, ktoré už roky nezmenili svoju pozíciu v rebríčku!

A Mouward 1001 Nights Diamond

V roku 2010 získala kabelka The Mouward 1001 Nights Diamond Purse titul najdrahšej kabelky na svete a zároveň bola zapísaná do Guinnessovej knihy rekordov. Na prvom mieste sa drží už viac ako 10 rokov. Koľko stojí tento jedinečný klenot? Jeho hodnota je približne 4 milióny dolárov! Navrhol ho slávny klenotník Robert Mouwad a ručne vyrobil zo 4517 diamantov (z toho 105 žltých, 56 ružových a 4356 bezfarebných).  Celý kus váži približne 381,92 karátov a celkový čas výroby kabelky bol 8 800 hodín! A ako vyzerá najdrahšia kabelka na svete? Je to vlastne malá krabička v tvare srdca s kosoštvorcom, ktorá je celkom pôsobivá!

II Hermes Kelly Rose Gold

Na druhom mieste je model Hermes Kelly Rose Gold. Je výsledkom spolupráce medzi luxusnou značkou a klenotníkom Pierceom Hardym. Taška je vyrobená z ružového zlata a jej textúra klamlivo pripomína krokodíliu kožu. Je to malý model, ale za skvelú cenu…! Taška má 1160 diamantov a jej cena je 2 milióny dolárov. Na celom svete bolo vyrobených len 12 modelov, čo dodáva taške ešte väčšiu prestíž.

III Hermes Birking Bag by Ginza Tanaka

Jedinečnú tašku Hermes Birking navrhol v roku 2008 japonský dizajnér Ginza Tanaka. Luxusný, nevšedný a funkčný – tak by sa dal tento model opísať tromi slovami. Malá poštárska taška zaujme dôkladným zdobením v podobe 2 000 diamantov a doplnkov, ktoré sa dajú použiť rôznymi spôsobmi. Dlhý popruh kabelky dobre poslúži aj ako nápadný náhrdelník, zatiaľ čo osemkarátová ozdoba v tvare hrušky sa dá použiť ako brošňa. Cena modelu bola stanovená na 1,4 milióna dolárov.

You may also like

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *