Ktorá kabelka sa hodí k zlatým topánkam?

Hoci sa zdá, že zlaté topánky sú vyhradené výlučne na večerné vychádzky, v poslednom čase kraľujú aj športovým a ležérnym štýlom. Aby ste dosiahli požadovaný efekt a zapôsobili svojím vzhľadom, musíte vedieť, aká kabelka sa k nim hodí, pretože s lesklými topánkami sa to dá ľahko prehnať. A vy predsa nechcete, aby celý vzhľad pôsobil groteskne. Na čo by ste teda mali myslieť pri výbere kabelky, ktorá sa hodí k vašim zlatým topánkam?

Hoci móda umožňuje mnoho rôznych kombinácií a už dávno neplatí, že je nevyhnutné mať topánky aj kabelku v rovnakej farbe, stále existuje niekoľko pravidiel, ktoré treba dodržiavať, aby ste neurobili módny omyl. Zlatá sa môže zdať dosť náročná, pretože je pútavá, lesklá, a preto sa to s ňou nesmie preháňať, aby nevznikol efekt „vianočného stromčeka“. Pri výbere kabelky k zlatým topánkam je dôležité zvážiť, či bude dopĺňať večerný, ležérny alebo športový outfit…

Kabelka na večer – so zlatými podpätkami

Zlaté topánky na vysokom podpätku sa dokonale hodia k svetlým aj tmavým outfitom. Sú mimoriadne elegantné a originálne. Pri výbere kabelky, ktorá sa k nim hodí, sa musíme pozrieť na celý styling. Ak sú totiž šaty jednoduché, klasické a v jednej farbe, môžeme sa s kabelkou trochu vyblázniť. V tomto prípade môžeme staviť aj na zlatú, ozdobnú kabelku, ako je napríklad zlatá poštová kabelka od talianskej značky Vittoria Gotti. Vyznačuje sa zaujímavou textúrou, ktorá je kombináciou zlatej a béžovej farby, ako aj zlatým popruhom.  Pri outfite, v ktorom sa toho veľa deje, tzv. početné vzory alebo farby, by však kabelka mala byť v pozadí – aj keď odkazuje na celok. Preto by mala mať zlatý prvok, ale v podobe detailu, napríklad retiazky alebo pracky. Materiál kabelky by mal byť na druhej strane tlmený. Perfektná by bola béžová alebo klasická čierna.

Kabelka pre zlatú každodennú obuv

Rovnako ako pri ihličkových topánkach aj pri zlatých poltopánkach, balerínach alebo čižmách by sme sa mali riadiť zásadou, že menej je viac. Ak je teda celý styling tlmený, topánky a kabelka môžu byť ozdobným akcentom a vyniknúť nad ostatnými. Ak však chceme vlastniť univerzálnu kabelku, ktorú môžeme kombinovať so zlatými topánkami a rôznym oblečením – jednofarebným aj vzorovaným, najlepšou voľbou bude model len so zlatými vsadkami. Ľahko nájdeme nákupné tašky, poštové tašky alebo kufre, ktoré sú kombináciou viacerých farieb vrátane zlatej. A ak si momentálne nemôžeme dovoliť výdavky na novú kabelku, riešením je kúpa zlatého prívesku na kľúče. Možno ho pripevniť ku kabelke akejkoľvek farby a vždy bude nápadne odkazovať na zlaté topánky.

Zlatá v športovej verzii

Ako sme spomenuli na začiatku, zlaté topánky sa spájajú s elegantnými a spoločenskými, ale v posledných sezónach sa objavujú aj v športovom štýle. Zlaté vysoké tenisky so zlatými kovovými prvkami sú skutočným hitom, ktorý vyzerá skvele s teplákovými nohavicami, ako aj s džínsami a baranicou. Tu sa radšej nepúšťajme do zlatého totálneho vzhľadu v súvislosti s kabelkou, ale vyberajme také, ktoré budú jemne súvisieť s obuvou a vytvoria ucelený celok bez toho, aby pôsobili prehnane. To znamená, že stačí, ak má kabelka zlatý zips, pracku alebo rukoväť. S teniskami, ktoré svojou farebnosťou celkom nepripomínajú športovú obuv, budú skvele vyzerať malé a veľké kabelky, ktoré sa dajú prispôsobiť príležitosti a potrebám. Priestranná nákupná taška bude ideálna na celodenný výlet a na večernú prechádzku alebo návštevu kina ju môžete vymeniť za elegantnú listovú tašku, do ktorej si uložíte svoje nevyhnutnosti.

Farby, ktoré sa zhodujú a nezhodujú so zlatou

Zaujíma vás, či existujú farby, ktoré sa nehodia k zlatej? V podstate nie, hoci by ste mali byť opatrní pri kombinovaní zlatej s oranžovou, odtieňmi žltej, ružovej a intenzívnej červenej. Kabelky v týchto farbách nemusia so zlatými topánkami vytvoriť ohromujúci vzhľad. Pamätajte na pravidlo menej je viac, k lesklým zlatým topánkam by kabelka nemala byť krikľavá ani veľmi farebná. Namiesto toho môžeme úspešne siahnuť po kabelkách v rôznych odtieňoch béžovej, čiernej, sivej, ako aj zelenej a bordovej. Keďže zlaté topánky sú už samy o sebe dekoratívne, snažte sa vyhnúť ich kombinácii s flitrami, a to tak na kabelke, ako aj na iných štýlových prvkoch.

Zlatá kabelka sa nemusí nutne hodiť k zlatým topánkam

Ak sa nám zlatá kabelka veľmi páči, ale nemáme zlaté topánky alebo sa v takomto outfite nevidíme, nemáme dôvod na obavy, pretože kabelka v tejto farbe sa dá nosiť s topánkami v iných farbách. Vtedy by farba topánok mala súvisieť so zvyškom stylingu, t. j. tmavomodré topánky k modrým džínsom a bordové topánky k bordovým šatám. Mimochodom, stojí za zmienku, že bordová farba v kombinácii so zlatou vytvára mimoriadne elegantný styling, ideálny na rande alebo večierok. K čiernej farbe sa hodí aj zlatá kabelka, ktorá ju rozveselí a dodá jej ľahkosť. Tento vzhľad môžete nosiť na rande, s priateľmi, do práce alebo na večierok. Jedným slovom, je to skutočne univerzálny štýl.

Zlatá farba nepochybne zvýrazňuje charakter tohto štýlu, čím ho robí výraznejším a elegantnejším. Zlaté topánky by mali byť povinnou výbavou šatníka každej fashionistky – vo večernej alebo dennej verzii. Pokiaľ ide o kabelku k zlatým topánkam, mala by ladiť so zvyškom stylingu. Pri tónovanej klasike môže byť aj celá zlatá, zatiaľ čo v iných prípadoch sa spoľahnime výlučne na zlaté akcenty. Jedno je isté, zlatej farby by sme sa nemali báť a myslieť si, že je vyhradená len na veľké príležitosti. Najnovšie trendy sú také, že triumfuje aj na uliciach a v každodennom oblečení.

You may also like

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *