Kufrík alebo cestovná taška? Zabaľte si, ako sa vám páči!

Kto nerád cestuje? Najmä počas dovolenkového obdobia sa veľa ľudí vydáva na cesty a na to nevyhnutne potrebujete tašku alebo kufor, do ktorého sa zmestia všetky vaše veci. Dávate prednosť cestovnej taške alebo kufríku na kolieskach? Pozrite si možnosti pre obidva typy.

Cestovná taška – prečo to stojí za to?

Cestovná taška je zvyčajne vyrobená z látky, a preto je ľahšia ako kufor. Vrecia môžu mať objem od niekoľkých desiatok až po viac ako 100 litrov. Čím väčšia je taška, tým viac vreciek má zvyčajne vo vnútri.

Výhodou cestovnej tašky je, že je ľahká a materiál je pružný, takže si ju môžete ľahko zbaliť na cestu. Samotná taška tiež nezaberá veľa miesta – keď sa nechystáte preč, môžete ju zložiť a uložiť do skrine. Za zmienku stoja aj rôzne spôsoby prenášania – v ruke, na ramene a niektoré modely sú vybavené aj kolieskami.

Kufrík na kolieskach – prečo sa to oplatí?

Na druhej strane cestovný kufor má pravidelný tvar a pevnú konštrukciu. Kufre sa môžu líšiť veľkosťou a kapacitou, ale rôzne modely majú jedno spoločné – praktické kolieska. To umožňuje pohodlnú prepravu aj tých najťažších nákladov.

Výhodou môže byť aj nedostatočná flexibilita mnohých kufrov. Týmto spôsobom sú aj krehké predmety uložené v kufri v bezpečí a sú primerane odpružené. Výhodou mnohých kufrov je aj možnosť ich bezpečného uzamknutia, čím sa zabezpečí, že k nim nebudú mať prístup tretie osoby.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *