Ako sa starať o koženú kabelku? 3 osvedčené spôsoby!

Kožená kabelka je nielen praktickým doplnkom nášho šatníka, ale aj investíciou do výrobku, ktorý nám má vydržať dlhé roky. Aby sme však zachovali prirodzený lesk kabelky, je nevyhnutná správna starostlivosť. V tomto článku sa dozviete 3 jednoduché spôsoby, ako udržať kabelku z prírodnej kože ako novú počas niekoľkých sezón!

Ako sa starať o koženú kabelku? Pravidelne ju čistite

Prvým krokom k udržaniu koženej kabelky v skvelom stave je jej pravidelné čistenie. Na odstránenie prachu a nečistôt z povrchu kabelky vám stačí vlhká handrička alebo špongia. Nezabudnite však nepoužívať príliš veľa vody, ktorá môže kožu poškodiť. Po vyčistení kabelku jemne utrite suchou, mäkkou handričkou.

Starostlivosť o koženú kabelku – ochrana pred vlhkosťou

Koža sa môže poškodiť vlhkosťou, preto sa oplatí chrániť našu kabelku pred dažďom alebo záplavami. Existujú špeciálne prípravky na impregnáciu kože, ktoré vytvoria ochrannú vrstvu zabraňujúcu prenikaniu vlhkosti. Pred použitím impregnačného prípravku sa uistite, že je vaša kabelka čistá a suchá.

Ako sa starať o kožené kabelky? Uistite sa, že je dobre hydratovaná

Rovnako ako naša pokožka, aj kožená kabelka potrebuje hydratáciu. Pravidelné používanie špeciálnych krémov alebo krémov na starostlivosť o kožu pomôže udržať našu kabelku pružnú a mäkkú. Naneste trochu prípravku na mäkkú handričku a jemne ho vmasírujte do kože, pričom sa vyhnite nadmernému premasteniu.

You may also like

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *